Teambuilding met paardenkracht

Heeft je team extra ondersteuning nodig of wil je de kracht van je team vergroten? Teambuilding met behulp van paarden is een unieke en doeltreffende methode!

 

Paardadvies biedt een bijzondere teambuilding activiteit met paarden op een prachtige locatie in Nuenen (nabij Eindhoven). Deze teambuilding heeft een enorm positieve invloed op het team en het team zal hier nog vaak aan terug denken!


Wanneer teambuilding met paarden:

  • Voor een betere samenwerking binnen het team
  • Voor het verbeteren van de sfeer en daarmee het werkplezier binnen het team
  • Voor een meer open communicatiesfeer
  • Om inzicht te krijgen in de unieke talenten van elk teamlid
  • Bij veranderingen binnen de organisatie en/of het team

 

Tijdens deze  teambuilding worden paarden ingezet. Paarden zijn fantastische coaches en geven direct, zonder oordeel, feedback. Hierdoor maken we de samenwerking binnen een team op een laagdrempelige en leuke manier zichtbaar en bespreekbaar.

 

 Wat doen we?

Het programma voor deze teambuilding wordt op maat gemaakt voor jouw team. Afhankelijk van jouw vraag maken we een programma waar zowel individuele coaching als teamopdrachten een onderdeel van kunnen zijn. Gedurende een coachsessie of teamopdracht  spiegelt het paard de houding van de deelnemers en laat het paard bepaald gedrag zien wat van betekenis is voor het team.

 

De coach vertaalt het gedrag van het paard en gaat met het team in gesprek wat dit voor hen individueel en als team betekent. Hierdoor krijgt iedere teamlid direct inzicht in zijn of haar kwaliteiten en valkuilen en welke invloed dit heeft op het team.

Door de ongedwongen sfeer en de prachtige locatie van Paardadvies voelt iedereen zich prettig waardoor dit een mooie teambuilding is, waarin ook de                                                                serieuzere onderwerpen aangekeken                                                                  mogen worden.

 Het resultaat:

  • Groter onderling vertrouwen en openheid binnen het team
  • Verbeterde communicatie binnen het team
  • Kwaliteiten van teamleden zijn duidelijk, waardoor ieder teamlid optimaal ingezet kan worden.
  • Inzichten bij teamleden in belemmerend en bevorderend gedrag
  • Teamleden denken en handelen zelfstandig en oplossingsgericht

Deze teambuilding wordt gegeven door Tessa Deen. Tessa is naast paardencoach ook logopedist. Zij heeft veel ervaring met het werken in (zorg)teams, het inwerken van nieuwe teams en het geven van scholingen op verschillende gebieden.

Tessa werkt tijdens deze teambuilding samen met haar paardencollega’s Greifi, Elding, Orvi en Hákon. Alle paarden hebben een betrouwbaar en open karakter waardoor ze erg toegankelijk zijn en ieder zich snel op zijn gemak voelt.

 


Ervaring van Lies de Jong-van Dijk (directeur advies & revalidatie regio Zuid Visio);

Het afgelopen jaar heb ik met 2 van mijn teams een paardencoaching gehad bij Tessa Deen. Beide keren waren we onder de indruk! Wat een inzichten we als team maar ook als individu mochten opdoen.
Het heeft ons concrete stappen laten zetten in wat op dat moment nodig was. Inzicht in onze krachten, mogelijkheden maar ook zaken die we stiekem aan het verwaarlozen waren. Het heeft mij persoonlijk een spiegel voorgehouden die hard nodig was. Hoe mooi dat deze paarden onder begeleiding van Tessa het onbewuste in je naar boven halen.
Zelfs het meest kritische teamlid was onder de indruk: dit zijn te veel toevalligheden! 
Kortom: een aanrader voor teams die in beweging zijn en willen blijven.
Een 1 op 1 sessie is ook zeker aan te raden....
Dank Tessa voor dit mooie geschenk!!


Programma en kosten:

Afhankelijk van de vraag stel ik in overleg een programma samen en maak ik geheel vrijblijvend een offerte. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, een offerte of voor het maken van een afspraak.